Blogia
Secció Sindical USOC Pirelli Manresa

Reunió preacord 29.12.08

Avui dia 29 hem mantingut una nova reunió per a tractar el contingut del preacord redactat per la Direcció i lliurat als sindicats (CCOO, UGT i USOC) que varem signar la proposta de mediació redactada per la Direcció General de Relacions Laborals.

 

Recordar que varem signar aquesta proposta de mediació, per a estar presents fins l’últim dia de la redacció definitiva del preacord que es portarà a l’assemblea general de treballadors/es.

 

La reunió d’avui s’ha centrat bàsicament en fer un estudi del redactat del preacord on preferentment s’ha donat prioritat a les prejubilacions.

 

Per part nostre, estem d’acord en que aquest col·lectiu han de marxar en les millors condicions possibles, però també hi han moltes persones per les que creiem hem de lluitar fins l’últim moment per millorar el que hi ha acordat.

 

Hem plantejat:

 

-         Obrir un període de temps fins a final del mes de gener per que les persones interessades en marxar, puguin voluntàriament acollir-se a aquesta possibilitat.

-         Reflectir en Conveni les garanties pels propers sis anys com a clàusula normativa.

-         Recol.locar el màxim nombre de persones en llocs de treball que desenvolupen empreses externes a Pirelli.

-         Que es puguin acollir a les prejubilacions les persones que durant els propers sis anys vagin arribant a l’edat de 57 anys.

-         Poder optar pel treballador al valor econòmic que haurà de pagar la Direcció a una empresa de recol.locació (outplacement). Aproximadament uns 3.000 euros.

-         Fixar una ajuda a la fiscalitat equivalent a la indemnització subjecte a tributació pels 55 dies. ( que els 55 dies siguin reals i no com ara que en molts casos surt millor un acomiadament improcedent de 45 dies).

 

Com hem dit: d’acord en les prejubilacions, però amb el tema del outplacement i l’ajuda a la fiscalitat ens hem quedat sols i aquest col·lectiu que es podria veure beneficiat amb aquestes condicions, per a nosaltres, és igual d’important.

 

De moment la reunió d’avui s’ha acabat sense cap acord i demà al matí, com últim dia, es continuarà la reunió amb un nou redactat per part de la Direcció el qual han comentat que no es mourà dels paràmetres proposats per la mediació.

 

Tornarem a ser-hi, però en aquests moments la nostra signatura al preacord passa per dos punts: l’acceptació del valor econòmic de l’outplacement, i l’ajuda a la fiscalitat dels 55 dies.

 

Dir que no hi ha data acordada per a fer l’assemblea general, s’ha comentat de deixar temps als possibles signants del preacord per poder explica’l per fàbrica.

 

Sempre hem pensat que el millor era poder portar a una assemblea l’opció de decidir individualment a cada treballador si podria estar d’acord amb el resultat de la negociació del Comitè o optar a que dictamini l’administració (amb el risc que aixó comporta). Però avui, per a la USOC, aquest preacord no és el que es mereix un treballador, que no té l'edat de prejubilar-se i que el volen acomiadar amb un ERO que encara avui no s’han demostrat les causes que l’originen i no presenten un Pla de Futur o de Viabilitat per a la fàbrica.

 

Què dictaminaria la Consellera Mar Serna (tant contenta ella pel pacte arribat a la mediació entre empresa i comitè per acomiadar a 257 treballadors) sobre aquest expedient?

Potser s’haurà de mullar i mirar-se aquest expedient amb lupa (de molts augments).

9 comentarios

LO MAS JUSTO 2 -

NO ME ENTEDIERON, LOS AFECTADOS TENDRIAN QUE SABERLO ELLOS SOLOS, Y LAS VOTACIONES EN LUGAR SECRETO, NO ES TAN DIFICIL.

NO AL ERE -

las votaciones siempre seran de la plantilla al completo incluidos oficinas,y en el momento que se supieran la gente que hay en la lista estos estarian perdidos por que se quedarian solos,yo creo que lo mejor es que no salgan los nombres de la lista hasta ultimo momento,asi toda la plantilla estamos en las mismas condiciones.MI VOTO UN -

LO MÁS JUSTO -

LO MÁS LÓGICO SERIA QUE EL COMITÉ SI ES QUE SABEN LAS LITAS, SE LO DIJERA A LOS AFECTADOS, VÍA TELÉFONO, EMAIL...O COMO SEA, Y FUERAN ELLO, O NOSOTROS LOS QUE VOTÁRAMOS...ES QUE SI YO SOY AFECTADO NO QUIERO QUE NADIE DECIDA POR MI, Y SINO LO SOY, NO QUIERO LA RESPONSABILIDAD DE DECIDIR POR LOS DEMÁS.
ME EXPLICO QUE SOLO DECIDAN LOS AFECTADOS, QUE SOLO VOTEN LAS PERSONAS QUE ESTÁN EN LA LISTA, DE ESA MANERA SI SALE QUE SI, SERA POR QUE ELLOS QUIEREN, Y SI SALE QUE NO SERA SU DECISIÓN, ES LO QUE PIENSO Y CREO QUE LO MAS JUSTO.

ES LO QUE SIENTO -

LA VERDAD, NUNCA CREI QUE DIRIA ESTO, PERO ES DE BIEN HUMANOS RECTIFICAR...GRACIAS USOC, NO SE SI VALDRA PARA ALGO LO QUE HACEIS, PERO GRACIAS POR INTENTARLO, GRACIAS POR NO DEJARNOS SOLOS, Y ADELANTE HOY POR HOY CONTAIS CON MI APOYO Y CON EL DE LA MALLORIA DE TRABAJADORES DE PIRELLI.

violencia -

Con los corrillos por fabrica estan fomentando la violencia, porque a alguno le abren la cabeza fijo, que no esta el horno para bollos. O es que buscan eso mismo para que hechen alguno gratis??
"VOTA NO"

mas claro agua....VOTAD NO AL ERE!!!! -

esta claro que lo unico que quieren defender son las prejubilaciones ya que polo,vila ,rabasa etc.. se prejubilan con este acuerdo.
Y A LOS DEMAS QUE NOS DEN POR CULO!!!SOLO ESTAN MIRANDO POR SALVARSE SU CULO Y A LA GENTE QUE VAYAMOS A LA CALLE LES DA IGUAL,CON ESTE ERE QUE HAN PRESENTADO PIRELLI CONSEGUIR 55 DIAS PELAOS Y MONDAOS ME PARECE UN INSULTO PARA LA PLANTILLA ENTERA,
DONDE QUEDARON LOS LINEALES DE 200 DIAS 100 DIAS ETC....???COMO AL POLO Y COMPAÑIA NO LES AFECTA NO HAN LUCHADO POR ELLO!!!
EN CANVIO POR CONSEGUIR UN DIA MAS PARA LOS PREJUBILADOS SE LEVANTARON DE LA REUNION Y LO PARARON TODO!!!NO PUEDE DE SER QUE PARA UN COLECTIVO TANTO!!Y PARA LOS DEMAS TAN POCO.
POR TODO ESTO Y POR EL MAMONEO DE LOS SINDICATOS MAYORITARIOS MI VOTO SERA NO AL ERE,POR SER UN ERE FALSO Y POR TENER UNOS REPRESENTANTES DEL COMITE AUN MAS FALSOS.
VOTAD NO AL ERE!!!
P.D tu crees que es buena idea pasar por fabrica a comentar este preacuerdo??lo digo por que igual a alguno que esta a punto de estallar explota!!!que no me venga el polo con su sonrisita falsa a decirme que es un buen acuerdo y que vote que si que me lo como.
mejor asamblea general y explicarlo todo bien y la verdad.

QUE TRISTE -

YA ENPEZAMOS LO DE LAS ASANBLEAS POR FABRICA HACER CORRILLOS ESO ES MUY MALO ME GUSTARIA QUE LE RONPIERAN LA CARA A MAS DE UNO