Blogia
Secció Sindical USOC Pirelli Manresa

Ple Extraordinari de Comitè 05.12.2008

El Comitè d’Empresa hem celebrat un Ple Extraordinari per a preparar la reunió del proper dimarts dia 9 de desembre a Inspecció de treball.

 

Després de que els sindicats expressessin les seves propostes de negociació, s’ha acordat per unanimitat anar a la negociació de l’ERO amb els plantejaments següents:

 

  • Parlar sobre les possibilitats de recol.locació interna a la fàbrica de Manresa en feines que ara fan empreses externes.

 

  • Parlar sobre la recol.locació en altres empreses del grup.

 

  • Parlar sobre el tema de les prejubilacions i que es poguessin anar acollint durant uns anys les persones que vagin arribant a l’edat que finalment s’acordi.

 

  • Parlar d’indemnitzacions amb caràcter VOLUNTARI restant dels 280, les persones que han causat baixa des del dia 1 de juliol com a mínim.

 

  • Si no s’aconsegueix amb aquestes mesures arribar al número de treballadors que marca la Direcció, buscar la negociació en base a un expedient temporal. És a dir si la Direcció, restant els que ja han marxat, posem que diu que sobren 265 persones i amb prejubilacions i indemnitzacions voluntàries només marxen 200, la diferència (65) s’haurien d’estudiar fórmules per garantir un ERO temporal per aquest número de persones.

 

  • Proposar a la Direcció que les persones que tenen 60 ó 61 anys puguin marxar amb l’acord de Conveni, és a dir amb les indemnitzacions pactades en el seu dia.

 

  • Tot aixó haurà d’anar acompanyat de les pertinents garanties per part de la Direcció de l’Empresa, per al seu compliment i insistint a la Direcció la definició i concreció en projectes de futur així com també al Govern de la Generalitat.

 

Sobre el tema de les accions a seguir s’ha acordat el següent:

 

  • Per al dimarts dia 9 les persones que vulguin baixar a Barcelona a la reunió d’Inspecció (11 h.) se’ls hi pagarà per part del Comitè el viatge en tren una vegada a fàbrica facin lliurament del corresponent comprovant.

 

  • Es mirarà de posar un anunci en diaris com La Vanguardia, El Periodico, Regió 7, i altres gratuïts contra “El Pare de la Constitució” Roca i Junyent.

 

  • Es parlarà amb el President del Ricoh Manresa a veure la possibilitat de adherir-nos a la seva campanya “Tots som Manresa” i ells a la nostra “No a l’ERO de Pirelli”.

14 comentarios

PREGUNTA -

QUE PASO HOY EN LA REUNION?

aquest es bo -

Autor: Injusticia

El més greu és que pagaran justos per pecadors, gent que ha treballat molt i bé anirà fora i els mendes aquests del comité es queden tots, quan tots sabem que són els més incompetents de tots, es que no n´hi ha un de bó, és la veritat, companys Bon Nadal i sort a tothom.

no se -

pues si es asi en el caso de los de 55 que no les afecte el ere ya que la mayoria somos una plantilla joven i creo que en mi caso prefiero un ere temporal que uno definitivo,i sobre lo del martes alomejor de lo que salga alli los huevos canvian de direccion i por eso tienen miedo de que bayan aunque sean 40 personas.¿es ese el caso?

un posible afectado -

yo pregunto,si se hiciera un ero temporal de que manera afectaria a los trabajadores que tienen más de 55 años en su posible jubilación.Creo que para estas personas seria muy malo,ya que creo que en otras empresas no les dan el paro temporal al verse afectados en su jubilación ..

una limosnita -

tanto le cuesta al comite poner un autobus para ir el martes a barcelona??
o es que no les interesa que vaya gente aunque sea poca??
o el martes se va a decidir ya todo y no interesa ni al comite ni a la empresa que estemos en las puertas esperando??
si ultimamente va poca gente, con estos actos de coger trenes la cosa sera peor.

para si o si -

por la rotundidad en la que respondes pareces de un sindicato(suposicion mia)
i para secció sindical usoc,creo que el respeto de los acuerdos del comite el señor SI O SI ya deja muy claro que se los saltan a la torera.eso es union sindcal i lo demas son tonterias.

Secció Sindical USOC -

L'ERO temporal és un tema que encara no ha sortit a la taula de negociació oficial d'Inspecció. Se'ns dubte és un tema que s'haurà de tractar si no s'aconsegueix l'acord amb la totalitat de les baixes voluntàries. USOC sempre hem dit que tot acord passa per la voluntarietat. Un expedient temporal sempre ha de tenir la convicció d'un futur de la planta concretat.
Hem d'esperar les properes reunions on es veurà la voluntat de la Direcció en cercar sortides No traumàtiques de la plantilla. Esperem no trobar-nos amb sorpreses a la taula de negociació oficial i es respectin per part de tots els sindicats els acords que el Comitè hem acordat.

SI O SI -

EL ERE TEMPORAL SE PROPUSO, PERO PIRELLI DIJO QUE NO

temporal -

pero haveis expuesto lo del ere temporal encima de la mesa negociadora? que yo sepa no e escuchado nada
parece qiue os da un poco de miedo contestar a esta pregunta,por que creo que lo haveis descartado por completo esa opción.
si se me pudiera contestar , si esque hai respuesta claro .

Secció Sindical USOC -

Les persones que estan en excedència no conten entre els 280, i la Direcció ha fet alguna oferta individual perquè no tornin a treballar ja que no tenen cabuda a fàbrica.I en alguns casos com que ja la Direcció sabia que tenien feina fora, els hi han ofert tornar a entrar i no han volgut.

Si s’ha de fer un expedient temporal, s’hauria de fer evidentment rotativament entre tota la plantilla de fàbrica, no només en un número reduït de persones. El que s’haurà de veure és com quedarà finalment el global de la negociació.

se puede? -

se puede descontar a los que estan de escedencia de convenio de los 280??

y creo que en el ejemplo que pones que quedaran 65 personas para salir si se les pudiera poner un ERE temporal creo que tendria que ser para toda la plantilla no solo para los 65,aplicar un ere temporal por turnos como en otras empresas estan haciendo.

pepe -

Habría que mirar la gente que quiera marchar voluntariamente, los que están de excedencia de convenio y los que estando de baja puedan optar a la incapacidad permanente, para restarlos todos ( siempre voluntariamente e indemnizados ) de los 280 que ya figuran en el ERO.

baya tela -

aun es la hora de que oiga por parte del comite en pleno que se intentara negociar un ere temporal, solo hablais de que no sobra nadie en eso estoi de acuerdo,pero demostrais todo lo contrario sin nisiquiera haber puesto encima de la mesa de la inspeccion de trabajo la posibilidad del ere temporal.
SOIS VOSOTROS MISMOS LOS QUE NOS ESTAIS HECHANDO A LA CALLE SIN HAVER HECHO FUERZA SOBRE LA POSIBILIDAD DE UN ERE TEMPORAL.LUEGO GRIATIS EN LAS ASAMBLEAS QUE AQUI NO SOBRA NADIE?
!!!!!1BAYA TELA¡¡¡¡¡¡

ojala -

Si no s’aconsegueix amb aquestes mesures arribar al número de treballadors que marca la Direcció, buscar la negociació en base a un expedient temporal. És a dir si la Direcció, restant els que ja han marxat, posem que diu que sobren 265 persones i amb prejubilacions i indemnitzacions voluntàries només marxen 200, la diferència (65) s’haurien d’estudiar fórmules per garantir un ERO temporal per aquest número de persones.

CON QUE CONSIGUIERAIS ESTE PUNTO LA COSA PINTARIA DIFERENTE,Y TODO LO QUE NO SEA ESTO Y DESPIDOS VOLUNTARIOS OS TENEIS QUE NEGAR ROTUNDAMENTE.