Blogia
Secció Sindical USOC Pirelli Manresa

Reunió a Inspecció 01.12.08

En el Ple Ordinari del divendres dia 28 de novembre el Comitè d’Empresa varem acordar anar a la reunió d’Inspecció amb una postura unitària, tenint clars els punts següents:

 

1.- Fer admetre a l’Empresa i fer veure a l’Administració que la deslocalització de la fàbrica de Manresa és un desenllaç a curt termini.

2.- Acordar les condicions de sortida de tota la plantilla per si en un futur l’Empresa presenta altres expedients amb garanties reals sobre l’actiu de l’empresa (hipoteca de màxims sobre els terrenys).

3.- La voluntarietat en la sortida de les persones.

 

Abans de començar la reunió, l’assessora de CCOO ha demanat fer un recés per a veure com es plantejava la reunió. Cosa que ja estava establerta com abans s’ha comentat.

 

A la USOC ens han arribat noticies de que el gabinet jurídic de Roca i Junyent s’havia posat en contacte amb un sindicat i això ho hem demanat en el recés per a tenir tots la mateixa informació i per a veure quines intencions hi havien darrera d’aquest fet. Cap sindicat ha reconegut aquest contacte…

 

La Direcció un cop començada la reunió ha manifestat que no vol extingir els contractes de tota la plantilla ja que no està en el seu pensament la deslocalització de la fàbrica de Manresa. I que estan d’acord en, si hi ha intenció de pactar les condicions socials, respectar aquestes condicions i les indemnitzatòries. Estan d’acord en la voluntarietat de les sortides, però es reserven el dret de “en casos concrets” acomiadar a dit. Si no hi han suficients voluntaris també ho farien d’aquesta manera.

 

S’ha demanat documentació sobre el salari, l’antiguitat i les edats de totes les persones de plantilla per a fer propostes de prejubilacions. Aquesta documentació la lliurarà la Direcció sense posar el nom de la persona.

 

Sense més s’ha quedat pel proper dimarts dia 9 de desembre a les 11 hores.

 

La USOC volem fer les següents valoracions:

 

1.- S’està entrant en una negociació d’un expedient que no s’ha demostrat: ni les causes del mateix, ni es disposa d’un Pla de Viabilitat de la planta de Manresa.

2.- No s’admet ( i és lògic) per part de la Direcció la deslocalització de la planta. Si que admeten que pot haver-hi una hipotètica transformació de l’activitat si les circumstàncies del mercat i la crisi així ho aconsellin en un futur.

3.- És reconegut per tothom que la Direcció està apostant per endur-se una part important de la seva producció de Manresa a Països de baix cost.

4.- Creiem convenient lligar les condicions que es puguin pactar en aquest expedient a tota la plantilla de cara a un futur incert. Però no a 3 anys com alguns proposen ja que creiem que hauria de ser de forma vitalícia o fins que no ens concretin i quedi assegurat un Pla de Viabilitat i de futur de la planta i de la seva plantilla.

5.- No estarem d’acord en cap tipus de baixa que no sigui voluntària de l’empresa. En tot cas estaríem d’acord en la obligatorietat de les prejubilacions si aquestes són acceptables.

6.- Si les condicions que es donin en les negociacions no van en aquesta línia, no descartem en absolut fer el contra informe  corresponent sobre aquest expedient i que sigui l’Administració que decideixi si aprova un expedient que no demostra les causes, que no te un Pla de Viabilitat de la planta i que està sobradament constatat que la única intenció de la Multinacional és aprofitar-se de la situació actual per desviar part de la seva producció a Països de baix cost.

7.- Si no és de forma VOLUNTÀRIA, per la USOC de Pirelli no sobra ningú.

 

Estarem en les negociacions, però intentarem per tots els mitjans no ser manipulats per ningú.

3 comentarios

pasotismo -

haber no se de quien es culpa pero todo esto me suena a una estrategia de la empresa o de algun sindicato ,me refiero al hecho de tener a la plantilla dividida,primero al decir que los 200 de relevo no entreban ( que no se a quien le intereso decirlo) ya se monto la gorda con el resto de plantilla y tuvimos semanas con eltema y malos rollos,ahora dicen que la mitad 98 de relevo van a la calle otra vez mal rollo por fabrica,criticas entre compañeros ...en definitiva desunion de la plantilla y el consequente pasotismo actual y que va en aumento referente a las manifestaciones.
A QUIEN LE INTERESA TODO ESTE MAL AMBIENTE??
Y estoy totalmente en desacuerdo con lo que se esta empezando a hacer desde el comite desde que habeis empezado a poner precio a los trabajadores sin tener ni plan de futuro, ni inversiones ni nada.
Y lo de que se vayan con las mismas condiciones los que salgan este mes que los que salgan de aqui 3 años me parece una verguenza;es lo mismo salir ahora que dentro de 3 años? verdad que no?
Se tendria que arreglar los despidos de todos a 3 años vista eso si pero no en las mismas condiciones,los que hechen ahora tienen 3 años menos de sueldo pirelli, y tal como esta la cosa fuera de aqui eso es mucho,por lo cual tendrian que tener aparte de los mismos dias de indemnizacion que el resto de plantilla un incentivo mas de minimo 9000euros lineales por salir en esta epoca de crisis y al igual eso incita a mas de uno a apuntarse a los despidos voluntarios.
Bueno es mi opinion.

PEPE -

CUANDO ACABA EL PLAZO DE LA ERE, SEGUN MIS CALCULOS LA GENERALITAT, TENDRIA QUE DECIR ALGO ANTES DEL 7/12/2008, SINO NO SERIA LEGAL , NO SE RESPETARIAN LOS PLAZOS.

PIRELLISTA -

CREC Q DURANT AQUESTS ULTIMS ANYS, ELS TREBALLADORS D PIRELLI EM FET UNS SACRIFICIS ( QUART TORN, TORNS WEEKENDERS, DOBLE ESCALA SALARIAL, TREBALLAR AMB MAQUINARIA OBSOLETA...) CREC Q NO SOBRA NINGU A FABRICA, Q NO S'HA DE NEGOCIAR CAP EXPEDIENT I DEMANAR A L'EMPRESA INSISTENTMENT EN FUTURES REUNIONS Q ES ELLA A QUI LI TOCA ARA FER SACDRIFICIS.